“Waterrust” asvertrooiing op het water

Asvertrooiing per boot in of om Almere

FAQ

De as kan op meerdere manieren worden verstrooid. U kunt zelf de as uitstrooien vanuit de askoker die u vanuit het crematorium hebt meegekregen. De as komt op het wateroppervlak en zakt langzaam naar de bodem.

Ook kan de as met een speciale, in water oplosbare, zee-urn direct in het water worden gelegd. De Urn blijft even drijven en zakt dan langzaam naar de bodem van het meer. Als de urn is opgelost, wordt de as verspreid. Bij deze manier heeft de wind geen invloed op de verstrooiing.

Deze zee-urn is te koop bij "voor altijd in ons hart" zie ook het filmpje.

Al onze asverstrooiingen zijn privé tochten. Naast de schipper en eventuele uitvaarbegeleider, bent u alleen met uw eigen gezelschap aan boord. Wij bieden géén speciale opstapdagen aan waarbij met meerdere gezelschappen tegelijk wordt uitgevaren.

U neemt zelf de as en eventuele bloemen of bloemblaadjes mee naar de boot. Op de plaats van de verstrooiing zorgt u ook zelf voor de verstrooiing hiervan.

De kosten voor de asverstrooiing worden vooraf afgesproken. De kosten zijn afhankelijk van de plaats van de asvertrooiing, eventuele vooraf afgesproken verlenging van de vaartijd en de afgesproken opties.

Het is zeker mogelijk om een eigen playlist te maken en af te spelen aan boord. Eventueel kunt u ook de gewenste nummers doorgeven, dan zorgen wij ervoor dat deze muziek tijdens de tocht wordt afgespeeld.

Ook mag u zelf muziek maken bij het afscheid. Hierbij geldt wel dat het onversterkte instrumenten/zang betreft en het volume beperkt blijft met het oog op andere watergebruikers.

Op de website is een asverstrooiing beschreven die in veel gevallen aansluit bij de wensen van de klanten. Indien u specifieke, religieuze, culturele of individuele wensen heeft, zullen wij ons best doen om die mogelijk te maken. Neem hiervoor vooral contact met ons op.

Winkelwagen